DR KOH

just sharing…photography, car, IT, computer, ocean engineering, God, Christianity, life…

今天的读经心得 (箴言6章1~19节)

今天,我和诺诺”一起”读 箴言6章1~19节 . 当中有诺诺她爸爸喜爱的经文. 特别是看到懒惰人时,她爸爸就会提起这段经文:

懒 惰 人 哪 , 你 去 察 看 蚂 蚁 的 动 作 , 就 可 得 智 慧 。(6:6)

Go to the ant, you hater of work; give thought to her ways and be wise:

懒 惰 人 哪 , 你 要 睡 到 几 时呢 ? 你 何 时 睡 醒 呢 ?再 睡 片 时, 打 盹片 时 , 抱 着 手 躺 卧 片 时 ,你 的 贫 穷 就 必 如 强 盗 速来 , 你 的 缺 乏 仿 佛 拿 兵 器 的 人来 到。(10~11).

How long will you be sleeping, O hater of work? when will you get up from your sleep?

A little sleep, a little rest, a little folding of the hands in sleep:

Then loss will come on you like an outlaw, and your need like an armed man

就象平时诺诺不乖时, 我总会对她说, 妈妈不喜欢你这样那样.

可是我 什么时候可以也可以完全顺服, 不做神所恨恶, 甚至是”他 心 所 憎 恶 的” 的事呢? 愿主怜悯.

耶 和 华 所 恨 恶 的 有 六 样 , 连 他 心 所 憎 恶 的 共 有 七 样 。

Six things are hated by the Lord; seven things are disgusting to him:

就 是 高 傲 的 眼 ,
撒 谎 的 舌 ,
流 无 辜 人 血 的 手 ,

Eyes of pride, a false tongue, hands which take life without cause;

图 谋 恶 计 的 心 ,
飞 跑 行 恶 的 脚 ,

A heart full of evil designs, feet which are quick in running after sin;

吐 谎 言 的 假 见 证 ,
并 弟 兄 中 布 散 分 争 的 人 。

A false witness, breathing out untrue words, and one who lets loose violent acts among brothers.

(箴 言 Proverbs 6: 16~19)

Hits: 113